Biografia

Alba Guerrero

Nascuda a Huelva i resident a Barcelona. Va iniciar la seva formació a la Fundación Cristina Heeren de Arte Flamenco a Sevilla amb els mestres Naranjito de Triana i Manuel Soler entre d’altres. Ja a Barcelona, ​​va continuar els seus estudis musicals al Taller de Músics i el 2010 es llicencia amb el Grau Superior de Cant Flamenc a l’ESMUC estudiant amb professors com José Miguel Cerro Chiqui de la Línea, Juan Manuel Cañizares, Feliu Gasull i Ana Finger.

En el camp professional com a solista, acompanyada habitualment per guitarristes com Juan Ramón Caro, Paco Garfia i Juan Carlos Gómez, ha participat en prestigiosos Festivals de flamenc i músiques del món en tota la geografia nacional i internacional: Festival Flamenc Ciutat Vella, DeCajón!, Mas i Mas, Ciutat Flamenc, 30 Nits a Sabadell, Festival Àsia, Festival Internacional de flamenco a Ginebra, Festival flamenco a Baden (Suïssa), el Grec, Flamenc Festival a Zuric, Flamenco puro a Torí (Itàlia), Vila Cellimontana Jazz Festival a Roma, Mercat de Música Viva de Vic, MPB Barcelona, Go jazz a Holanda, Festivale Internazionale de Musica i Cultura Latini Americana i Festival Vocci de Donne a Itàlia, entre d’altres.

Té una àmplia experiència cantant per al ball doncs a més de treballar durant anys en els més importants tablaos de Barcelona, ​​ha realitzat gires amb companyies de ball com Increpación Danza per Anglaterra, Itàlia, França, Holanda, Suïssa, Rússia, Marroc, Índia, Egipte i Nigèria.

La seva experiència com a compositora i directora musical comença el 2010 amb l’estrena de 7 Dies al Festival DeCajón!, segueix amb l’espectacle Un secreto a voces al Festival Flamenc Ciutat Vella’11 i amb Polifonía Jonda al festival Ciutat Flamenc (2012).

Ha gravat un monogràfic amb música original per al programa de TV3 Jazz a l’estudi.

També ha gravat amb Blas Córdoba (produït per Chano Domínguez), Joan Isaac, Color Humano, Daniel Cros, La Mitja Lluna, Koskilleo, Els Cremats, Carles Mestre i Manolo Martínez Trio.

De la seva participació en projectes musicals que es mouen entre el flamenc i les músiques del món destaca la seva col · laboració amb l’Orquestra Àrab de Barcelona, ​​l’Orquestra de Guitarres de Barcelona cantant cançons de l’Amor Brujo, la BandaÈria de Xavier Maristany, el grup de rumba catalana Sabor de Gràcia, el grup de fusió flamenca Koskilleo (amb el que ha fet la Gira Ressons), a més de participar com a solista al costat de Miquel Gil, Lídia Pujol, Cris Juanico i Roger Mas en l’espectacle de música tradicional mediterrània Notícia del Regne de Mallorques i en l’obra Cripta Güell del mestre Mauricio Sotelo.

Entre els seus premis cal destacar el I Premi Concurs Femení de Fandangos de la Penya Flamenca la Taxonera de Barcelona y la convocatoria Infusiona’t per  el su espectacle Polifonía Jonda.

Com a docent ha treballat al Conservatori Professional de Dansa Institut del Teatre de Barcelona i a l’Escola Rafael Cañizares. Actualment és professora a l’ESMUC i en la ESEM-TM.

Recentment ha publicat l’article La tècnica vocal al cant flamenc en el marc del II Congrés s’infla (2010) a la Universitat de Sevilla, en col · laboració amb la Biennal de Flamenc.Després d’aquesta publicació , continua amb el seu treball de recerca en aquest camp , publicant el 2013 l’article La Tècnica vocal en el cant flamenc , 2ª part en el marc de les Jornades “Trobades amb el PEU” ( Plataforma Independent d’Estudis Flamencs Moderns i Contemporanis ) organitzades per la Peu Flamenc i la Universitat Internacional d’Andalusia UNIA  arte y pensamiento .